Portobello Carpaccio met Zomerse Paprika- Tomatensoep



40 minuten
oven, pan met deksel, blender/keukenmachine
3-4 personen

Ingredienten

Tomaten 1000 gr
Winterpeen 2 stuks
Paprika 2 stuks
Oregano 1 bosje
Rozemarijn* 1 bosje
Ui 2 stuks
Knoflookteen 2 stuks
Portobello 4 stuks
Limoen 3 el
0
*zit in tas met 0
"Orzo met gegrilde courgette" 0
olijfolie 3 el
(balsamico) azijn 1/2 el
sojasaus* 1/2 el
*zit in de tas met Vegan Sushi

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de ui fijn, snijd de paprika in kleine reepjes, verwijder de kroon bij de tomaten en snijd ze in blokjes, snijd de wortelen in dunne plakjes, snijd de knoflook in dunne plakjes. Verhit olie in een redelijk grote pan met deksel. Voeg de ui, wortelen en paprika toe en bak ze 3-4 minuten op middelhoog vuur, af en toe roeren, tot de groenten allemaal net zacht zijn. Voeg vervolgens de tomaten, knoflook en scheur enkele blaadjes van de rozemarijn en oregano en voeg ze toe. Bewaar wat mooie blaadjes van de kruiden voor de garnering en voor de portobello’s.
Draai het vuur laag en laat de soep afgedekt 30 minuten koken. Pureer de soep zodra het klaar is met een blender of keukenmachine.

Meng ondertussen de limoen, sojasaus, olijfolie, azijn, paar blaadjes oregano en rozemarijn in een (kleine) kom. Verwijder eerst de stam van de portobello, schraap vervolgens de kieuwen (de zwarte draden) met een lepel uit de rest van de portobello. Gebruik de helft van de marinade om de portobello’s mee in te smeren. Laat op de snijplank staan voor 10 minuten met de onderkant naar boven. Plaats ze voor 4 minuten in de voorverwarmde oven op bakpapier, haal ze er kort uit en smeer wederom in met de rest van de marinade en plaats voor nogmaals 4 minuten in de oven. Haal ze er daarna uit en laat 5-10 minuten afkoelen.

Snijd de afgekoelde portobello’s in lange dunne stroken, laat de stroken half op elkaar liggen. Verdeel ondertussen de soep over de borden. Pak met je handen of een opscheplepel in 1 keer een rij van dunne stroken portobello’s. Drapeer de gesneden portobello’s bovenop de soep. Breng op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!


Benieuwd naar gerechten van vorige week?

Laat je email achter en we sturen je (gratis natuurlijk) de 3 receptkaarten op!