met oesterzwammen en zilvervliesrijst
1. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Rasp de gember fijn. Scheur de oesterzwammen met de handen of met een vork. Snijd de spitskool in fijne reepjes. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een hapjes-/wokpan. Fruit de ui, gember en knoflook hierin voor 2-3 min of totdat de ui glazig is. Voeg hierna de oesterzwammen en de spitskool toe. Bak de groenten 4-6 min op middelhoog vuur en voeg de specerijen toe. Giet vervolgens de kokosmelk, sojasaus, ketjap en sriracha/sambal door de groenten. Laat 4 min sudderen op laag vuur. | ||||||
4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. | ||||||
5. Schep de rijst op de borden met de rendang. Garneer het gerecht met de bosui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Spitskool | 0,5 |
|
1 | st |
Oesterzwammen | 150 |
|
300 | gr |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
250 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Komijnpoeder, Korianderpoeder, Citroengras gemalen | 4 |
|
8 | gr |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Bosui | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sambal/Sriracha* (tl) | 1 |
|
2 |
Ketjap* (el) | 2 |
|
4 |
Sojasaus* (el) | 1 |
|
2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Fijne rasp, Hapjes-/Wokpan, Kookpan
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten |