Spitskool rendang

met oesterzwammen en zilvervliesrijst

20 - 25 minuten
Volkoren

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook voor de rijst. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. 
2. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Rasp de gember fijn. Scheur de oesterzwammen met de handen of met een vork. Snijd de spitskool in fijne reepjes. 
3. Verhit een scheutje olie in een hapjes-/wokpan. Fruit de ui, gember en knoflook hierin voor 2-3 min of totdat de ui glazig is. Voeg hierna de oesterzwammen en de spitskool toe. Bak de groenten 4-6 min op middelhoog vuur en voeg de specerijen toe. Giet vervolgens de kokosmelk, sojasaus, ketjap en sriracha/sambal door de groenten. Laat 4 min sudderen op laag vuur.  
4. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. 
5. Schep de rijst op de borden met de rendang. Garneer het gerecht met de bosui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Spitskool 0,5
1 st
Oesterzwammen 150
300 gr
Zilvervliesrijst 170
250 gr
Knoflook 1
2 teentje
Rode ui (klein) 1
2 st
Gember 0,5
1 st
Komijnpoeder, Korianderpoeder, Citroengras gemalen 4
8 gr
Kokosmelk 200
400 ml
Bosui 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Sambal/Sriracha* (tl) 1
2
Ketjap* (el) 2
4
Sojasaus* (el) 1
2


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Fijne rasp, Hapjes-/Wokpan, Kookpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten