Bloemkool-kurkumarijst met crispy tenders

en prei

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Kook het water in de waterkoker. Snijd de bloemkool in roosjes en maal in een keukenmachine of rasp de bloemkool fijn tot er 'rijst' ontstaat. 
2. Verhit een scheutje olie in een kookpan op middelhoog vuur en voeg de kurkuma en basmatirijst toe. Voeg al roerend het gekookte water toe. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan samen met de kokosmelk. Verkruimel het bouillonblokje en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat het  10 min koken met de deksel op de pan. Is de rijst nog niet gaar, maar zit er geen vocht meer in de pan? Voeg dan een extra scheut water toe en laat nog 1-2 min zachtjes koken. 
3. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in ringen. 
4. Haal de crispy tenders uit de verpakking. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tenders rondom krokant voor 6-8 min op middelhoog vuur. Bak de prei de laatste 3-4 min mee in de koekenpan. 
5. Meng de gebakken prei door de bloemkool-kurkumarijst en verdeel over de borden. Serveer met de crispy tenders. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Basmatirijst 170
340 gr
Kurkuma 4
8 gr
Bloemkool S
M st
Vivera crispy tenders als kip 216
432 gr
Kokosmelk 100
200 ml
Prei 0,5
1 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 300
600

Kookgerei

Kookpan, Keukenmachine / Grove rasp, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2890, Energie (kcal) 691, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 86, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 12, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.