en prei
1. Kook het water in de waterkoker. Snijd de bloemkool in roosjes en maal in een keukenmachine of rasp de bloemkool fijn tot er 'rijst' ontstaat. | ||||||
2. Verhit een scheutje olie in een kookpan op middelhoog vuur en voeg de kurkuma en basmatirijst toe. Voeg al roerend het gekookte water toe. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de pan samen met de kokosmelk. Verkruimel het bouillonblokje en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat het 10 min koken met de deksel op de pan. Is de rijst nog niet gaar, maar zit er geen vocht meer in de pan? Voeg dan een extra scheut water toe en laat nog 1-2 min zachtjes koken. | ||||||
3. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in ringen. | ||||||
4. Haal de crispy tenders uit de verpakking. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tenders rondom krokant voor 6-8 min op middelhoog vuur. Bak de prei de laatste 3-4 min mee in de koekenpan. | ||||||
5. Meng de gebakken prei door de bloemkool-kurkumarijst en verdeel over de borden. Serveer met de crispy tenders. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Basmatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Kurkuma | 4 |
|
8 | gr |
Bloemkool | S |
|
M | st |
Vivera crispy tenders als kip | 216 |
|
432 | gr |
Kokosmelk | 100 |
|
200 | ml |
Prei | 0,5 |
|
1 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (ml) | 300 |
|
600 |
Kookpan, Keukenmachine / Grove rasp, Koekenpan
Energie (KJ) 2890, Energie (kcal) 691, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 86, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 26, Waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 12, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.