met noedels
1. Breng twee pannen water aan de kook voor de somennoedels en de broccoli. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5-7 min. Giet vervolgens af en spoel beide om met koud water. | ||||||
2. Snijd de courgette in halve maantjes. Haal de tempeh uit de verpakking en snijd in reepjes. | ||||||
3. Verhit een scheutje olijfolie in de wok- of hapjespan. Bak de tempeh in de pan voor 6-8 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook (uitgeperst), ketjap en sriracha/sambal toe aan de tempeh. Voeg vervolgens de courgette toe aan de pan en bak voor 4-6 min mee. | ||||||
4. Voeg de noedels en broccoliroosjes toe aan de pan en meng het door de groenten. Breng op smaak met de specerijen, peper en zout. | ||||||
5. Serveer het noedelgerecht in diepe borden en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid | |
Somennoedels | 150 |
|
300 | gr |
Tempeh boekweit | 1 |
|
2 | gr |
Courgette | 0,5 |
|
1 | st |
Broccoli | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Sesamzaadjes gemengd | 15 |
|
30 | gr |
Gemalen citroengras, knoflookpoeder, gemalen koriander | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & zout |
|
|
Ketjap* (el) | 2 | 4 |
Sriracha*/Sambal (el) | 0,5 | 1 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan (2x), Wok-/Hapjespan
Energie (KJ) 2619, Energie (kcal) 629, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 67, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,6
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.