Sticky boekweit tempeh

met noedels

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Breng twee pannen water aan de kook voor de somennoedels en de broccoli. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes en kook beetgaar in 5-7 min. Giet vervolgens af en spoel beide om met koud water.
2. Snijd de courgette in halve maantjes. Haal de tempeh uit de verpakking en snijd in reepjes. 
3. Verhit een scheutje olijfolie in de wok- of hapjespan. Bak de tempeh in de pan voor 6-8 min op middelhoog vuur. Voeg de knoflook (uitgeperst), ketjap en sriracha/sambal toe aan de tempeh. Voeg vervolgens de courgette toe aan de pan en bak voor 4-6 min mee. 
4. Voeg de noedels en broccoliroosjes toe aan de pan en meng het door de groenten. Breng op smaak met de specerijen, peper en zout.
5. Serveer het noedelgerecht in diepe borden en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Somennoedels 150
300 gr
Tempeh boekweit 1
2 gr
Courgette 0,5
1 st
Broccoli 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Sesamzaadjes gemengd 15
30 gr
Gemalen citroengras, knoflookpoeder, gemalen koriander 4
8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper & zout

Ketjap* (el) 2 4
Sriracha*/Sambal (el)  0,5 1

* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan (2x), Wok-/Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2619, Energie (kcal) 629, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 67, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 13, Zout (g) 1,6

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Gluten, Soja, Sesam * 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.