Paddenstoelen risotto

met hazelnoten en krokante aardpeer

30 - 35 minuten
Noten

Bereiding

1. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker en schenk in een hittebestendige kom. Laat hierin het bouillonblokje oplossen.
2. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd deze in dunne ringen, spoel de ringen vervolgens goed af in een vergiet. Snijd daarna de paddenstoelenmix in reepjes.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe hapjespan/koekenpan en bak hierin de prei en knoflook (uitgeperst) 2-3 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe en bak 1 min mee. Voeg nu een scheut bouillon toe aan de risottorijst. Wanneer de bouillon volledig is opgenomen, voeg je opnieuw een scheut toe. Herhaal dit tot de risottorijst gaar is, dit duurt ongeveer 18-20 min.
4. Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de paddenstoelenmix voor 5-6 min. Doe de paddenstoelen daarna apart in een bakje voor later gebruik.
5. Was de aardpeer goed en snijd deze in dunne plakjes. Verhit opnieuw een flinke scheut olijfolie in de koekenpan van de paddenstoelen en bak hierin op middelhoog vuur de aardpeer voor 6-8 min. Voeg daarna de hazelnoten toe en bak deze voor 2 min mee. Snijd ondertussen de bieslook fijn.
6. Voeg, wanneer de risotto gaar is, de paddenstoelenmix, aardpeer en de hazelnoten toe. Roer het geheel goed door.
7. Breng de risotto verder op smaak met peper en zout en garneer met de bieslook. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Groentebouillon 1 2 blokje
Prei 0,5 1 st
Paddenstoelenmix 400 800 gr
Knoflook 1 2 teentje
Risottorijst 170 340 gr
Aardpeer 100 200 gr
Hazelnoten (wit) 30 60 gr
Bieslook 0,5 1 bosje


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Water (ml) 400 800

Kookgerei

Diepe hapjespan of koekenpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2640, Energie (kcal) 628, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 97, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 2.5

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.