met noedels en peultjes
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. | ||||||
2. Meng in een kom de bloem, de helft van de specerijen, plantaardige melk, peper en zout. Roer vervolgens de bloemkoolroosjes door het beslag heen zodat deze volledig zijn bedekt met het beslag. Verspreid de bloemkoolroosjes over een met bakpapier beklede bakplaat en schuif in de oven voor 15-20 min. Draai halverwege de bloemkoolroosjes even om. | ||||||
3. Breng twee kookpannen met water aan de kook. Bereid in één van de pannen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verwijder de uiteindes van de peulen en kook de peulen gaar in 5-7 min. Giet vervolgens beide pannen af. | ||||||
4. Maak nu de saus voor de bloemkool: Doe de sojasaus, suiker/agavesiroop, sriracha, (uitgeperste) knoflook en de overige specerijen in een klein pannetje. Laat de saus inkoken voor 4-6 min op middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe om de gewenste consistentie te krijgen en blijf goed roeren. | ||||||
5. Haal de bloemkool uit de oven zodra deze gaar is. Meng de bloemkoolroosjes door de saus zodat alles goed bedekt is. Strooi hier de sesamzaadjes overheen. | ||||||
6. Snijd de bosui in ringetjes. Schep de noedels en peulen op borden. Leg hier de krokante sesam bloemkool op en garneer met de bosui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Bloemkool | S |
|
M | st |
Somennoedels | 150 |
|
300 | gr |
Sesamzaadjes wit | 15 |
|
30 | gr |
Bosui | 1 |
|
2 | st |
Peultjes | 200 |
|
400 | gr |
Bloem | 80 |
|
160 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Gemberpoeder, paprikapoeder, gemalen citroengras | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & zout |
|
|
Sojasaus* (el) | 3 | 6 |
Suiker/Agavesiroop* (el) | 3 | 6 |
Sriracha* (tl) | 1 | 2 |
Plantaardige melk (ml) | 50 | 100 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan (2x), Hapjespan
Energie (KJ) 2747, Energie (kcal) 651, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 95, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 0.8
Dit gerecht bevat: Gluten, Sesam, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.