en gegrilde courgette
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de courgette in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm breed. | ||||||
2. Verdeel de courgetteplakken over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Grill de courgette plakken voor 10-15 min in de voorverwarmde oven. Keer halverwege de plakken om. | ||||||
3. Verwarm een scheut olie in een ruime hapjespan en bak de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1-2 min mee op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en blus af met het gekookte water. Kook voor 8-10 met de deksel op de pan (of totdat de orzo gaar is). Roer tussendoor de orzo goed door en roer de laatste 2 min de sojaroom door de orzo. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak hierin de vegan spekjes voor 4-6 min op middelhoog vuur of totdat ze krokant zijn. Roer de spekjes vervolgens door de orzo. | ||||||
5. Schep de creamy orzo in diepe borden samen met de gegrilde courgette en rucola. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Orzo | 170 |
|
340 | gr |
Vivera spekjes | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Rucola | 0,5 |
|
1 | bakje |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Sojaroom | 0,5 |
|
1 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & Zout |
|
|
|
Water (ml) | 350 |
|
700 |
Oven, Koekenpan, Ruime hapjespan met deksel
Energie (KJ) 2877, Energie (kcal) 687, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 70, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 9, Zout (g) 4.3
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.