Creamy orzo met vegan spekjes

en gegrilde courgette

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Pel de ui en knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd ook de courgette in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm breed.
2. Verdeel de courgetteplakken over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Grill de courgette plakken voor 10-15 min in de voorverwarmde oven. Keer halverwege de plakken om.
3. Verwarm een scheut olie in een ruime hapjespan en bak de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de orzo toe aan de pan en bak 1-2 min mee op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje in de pan en blus af met het gekookte water. Kook voor 8-10 met de deksel op de pan (of totdat de orzo gaar is). Roer tussendoor de orzo goed door en roer de laatste 2 min de sojaroom door de orzo. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak hierin de vegan spekjes voor 4-6 min op middelhoog vuur of totdat ze krokant zijn.  Roer de spekjes vervolgens door de orzo.
5. Schep de creamy orzo in diepe borden samen met de gegrilde courgette en rucola. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Orzo 170
340 gr
Vivera spekjes 1
2 st
Courgette 1
2 st
Rucola 0,5
1 bakje
Ui (klein) 1
2 st
Sojaroom  0,5
1 st
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Knoflook 1
2 teentje


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper & Zout


Water (ml) 350
700

Kookgerei

Oven, Koekenpan, Ruime hapjespan met deksel

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2877, Energie (kcal) 687, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 70, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 29, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 9, Zout (g) 4.3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten * 

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.