Tofu kebab met pitabroodje

en frisse groenten

30 - 35 minuten
Oven
Tofu

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de rode ui fijn. Hak de peterselie en de munt grof.
2. Haal de tofu uit de verpakking en dep de tofu droog met keukenpapier. Verkruimel de tofu in een grote kom. Voeg de rode ui, specerijen, de helft van de verse kruiden, bloem en de tomatenpuree toe aan de kom met tofu. Voeg peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Gebruik je handen om middelgrote worstjes te maken van het tofumengsel.  
3. Verhit een scheut olie in een ruime koekenpan om de tofu kebab goudbruin te bakken voor 6-8 min op middelhoog vuur.
4. Rooster de pitabroodjes voor 2-4 min in de oven. Snijd ondertussen de komkommer en tomaten in kleine blokjes. Doe in een kom en meng hier de overige peterselie en munt doorheen. 
5. Vul de pitabroodjes met de plantaardige yoghurt, groenten en tofu kebab. De rest van de salade kan je ernaast serveren. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Tofu 270
500 gr
Pitabroodjes 4
8 st
Sumac 4
8 gr
Kurkuma, Korianderpoeder, Gemalen komijn 4
8 gr
Peterselie en munt 0,5
1 bosje
Rode ui (klein) 1
2 st
Tomatenpuree 35
70 gr
Bloem  50
100 gr
Komkommer 0,5
1 st
Tomaten 3
6 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Plantaardige yoghurt * (el) 2
4
Olijfolie


Peper en zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2752, Energie (kcal) 653, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 7, Zout (g) 1.4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.