en geroosterde amandelen
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in grove stukken en verdeel over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in de oven voor 18-20 min. | ||||||
2. Pers de knoflook uit en hak de oregano fijn. Doe de helft van de knoflook samen met een scheutje olie en de bruine amandelen in een ovenschaal. Voeg hier naar smaak (grof) zout en oregano aan toe. Roer alle ingrediënten goed door elkaar in de ovenschaal en plaats deze voor 10-15 min in de voorverwarmde oven. Hussel halverwege de amandelen om. | ||||||
3. Breng een kookpan met water aan de kook. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking. Giet vervolgens af en spoel om met water. | ||||||
4. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en vervolgens in halve maantjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine en de overige knoflook voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Haal de paprika uit de oven en doe dit samen met de sojaroom, peper en zout in een hoge kom of blender. Pureer met een staafmixer of blender tot een romige saus. | ||||||
6. Voeg de paprikasaus toe aan de koekenpan met aubergine en roer goed door. Voeg de gnocchi en overige oregano toe, roer nogmaals door en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. | ||||||
7. Schep de gnocchi op de borden en garneer met de geroosterde amandelen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Gnocchi | 500 |
|
1000 | gr |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Sojaroom | 100 |
|
200 | ml |
Oregano | 0,5 |
|
1 | bosje |
Knoflook | 1,5 |
|
3 | teentje |
Amandelen bruin | 30 |
|
60 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 2965, Energie (kcal) 707, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 28, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 5,1
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Noten. *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten. |