Wraps met gepofte knoflook en zwarte bonen

en quinoa

35 - 40 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en plaats het met wat olijfolie, peper en zout in aluminium folie en vouw het dicht. Pof de knoflook in de voorverwarmde oven voor 30-35 min. 
2. Pel de rode ui, snijd in halve ringen en doe in een afgesloten pot.  Doe het water, witte wijnazijn en agavesiroop in een steelpan en roer door. Haal de pan van het vuur voor het kookpunt en giet bij de rode ui. Sluit het potje af en laat even staan. 
3. Doe de quinoa en het water in een kookpan en breng aan de kook. Kook de quinoa in 9-10 min gaar, voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.
4. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes.
5. Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel om met water. Doe de zwarte bonen in een kom. Haal de knoflook uit de oven en pers de tenen uit de schil bij de zwarte bonen. Let op, het kan nog warm zijn. Voeg de komijnpoeder, peper en zout toe en prak de zwarte bonen grof. Roer eventueel een deel van de quinoa hierdoor heen. 
6. Verwarm de wraps 1-2 min op laag vuur in een koekenpan. Beleg de wrapst met de zwarte bonen, quinoa, komkommer, tomaat, veldsla en ingelegde rode ui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Wraps 4
8 st
Rode quinoa 50
100 gr
Zwarte bonen 400
800 gr
Komijnpoeder 4
8 gr
Knoflook bol 0,5
1 st
Tomaten 2
4 st
Komkommer 1
2 st
Rode ui (middel) 0,5
1 st
Veldsla 0,5
1 st


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Guacamole toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (quinoa) (ml) 150
300
Water (rode ui) (ml) 100
200
Witte wijnazijn (ml) 75
150
Agavesiroop* (ml) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*