en quinoa
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het bovenste kapje van de knoflook en plaats het met wat olijfolie, peper en zout in aluminium folie en vouw het dicht. Pof de knoflook in de voorverwarmde oven voor 30-35 min. | ||||||
2. Pel de rode ui, snijd in halve ringen en doe in een afgesloten pot. Doe het water, witte wijnazijn en agavesiroop in een steelpan en roer door. Haal de pan van het vuur voor het kookpunt en giet bij de rode ui. Sluit het potje af en laat even staan. | ||||||
3. Doe de quinoa en het water in een kookpan en breng aan de kook. Kook de quinoa in 9-10 min gaar, voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt. | ||||||
4. Snijd de komkommer en tomaten in blokjes. | ||||||
5. Giet de zwarte bonen af in een vergiet en spoel om met water. Doe de zwarte bonen in een kom. Haal de knoflook uit de oven en pers de tenen uit de schil bij de zwarte bonen. Let op, het kan nog warm zijn. Voeg de komijnpoeder, peper en zout toe en prak de zwarte bonen grof. Roer eventueel een deel van de quinoa hierdoor heen. | ||||||
6. Verwarm de wraps 1-2 min op laag vuur in een koekenpan. Beleg de wrapst met de zwarte bonen, quinoa, komkommer, tomaat, veldsla en ingelegde rode ui. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Wraps | 4 |
|
8 | st |
Rode quinoa | 50 |
|
100 | gr |
Zwarte bonen | 400 |
|
800 | gr |
Komijnpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Knoflook bol | 0,5 |
|
1 | st |
Tomaten | 2 |
|
4 | st |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Veldsla | 0,5 |
|
1 | st |
Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Guacamole toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water (quinoa) (ml) | 150 |
|
300 |
Water (rode ui) (ml) | 100 |
|
200 |
Witte wijnazijn (ml) | 75 |
|
150 |
Agavesiroop* (ml) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan
Dit gerecht bevat: Gluten* |