Pasta met gekarameliseerde uien

en Willicroft Young Dutch

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Kook de fusilli volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht.
2. Pel en snijd de uien in dunne halve ringen. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan/ diepe koekenpan en bak hierin de ui 10-12 min op laag vuur. Als de uien neigen aan te bakken kan je een klein scheutje water toevoegen. 
3. Snijd de prei in ringen en spoel goed af. Snijd de champignons in plakjes. Rits de blaadjes tijm van de takjes en hak fijn. Voeg de tijm, de prei, de champignons en de knoflook (uitgeperst) aan de uien toe en bak nog 5-7 min mee op middelhoog vuur. 
4. Voeg de fusilli en de kaas toe en roer nog 1-2 min door. Voeg beetje bij beetje een scheutje kookvocht toe tot het de gewenste consistentie heeft bereikt. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Volkoren fusilli 170
340 gr
Willicroft Young Dutch 0,5
1 st
Ui (middel) 2
4 st
Verse tijm 0,5
1 bosje
Knoflook 1
2 teentje
Prei 1
2 st
Champignons 250
500 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Hapjespan / Diepe koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2479, Energie (kcal) 591, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 76, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 8, Vezels (g) 16, Zout (g) 0,7

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.