Pasta carbonara

met vegan spekjes en broccoli

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers
Volkoren

Bereiding

1. Breng 2 kookpannen met water aan de kook voor de pasta en de broccoli. Bereid de penne zoals aangegeven op de verpakking en bewaar tijdens het afgieten een kopje van het kookvocht. Snijd de broccoli in roosjes en kook dit in de andere kookpan voor 7-8 min tot de broccoli beetgaar is. 
2. Snipper de ui en bak deze samen met knoflook (uitgeperst) in een scheutje verhitte olijfolie in een koekenpan voor 2-3 min. Voeg dan de spekjes toe en bak dit voor 3-4 min. 
3. Wanneer de spekjes wat kleur hebben gekregen kan de kookroom, plantaardige melk en broccoli worden toegevoegd. Laat de saus daarna een aantal minuten indikken. Snijd ondertussen de peterselie fijn.
4. Als de saus is ingedikt voeg je de afgegoten penne toe en eventueel wat kookvocht. Breng het gerecht op smaak met peper, zout en de peterselie.  Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren penne 170 340 gr
Krulpeterselie 0,5 1 bosje
Vivera spekjes 175 350 gr
Rode ui (middel) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Sojaroom 200 400 ml
Broccoli 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Plantaardige melk 100 200 ml

Kookgerei

Kookpan 2x, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3118, Energie (kcal) 746, Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 15, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten