en geroosterde knoflook hummus
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de roosjes van de bloemkool en de aubergine in dikke plakken. Verdeel de bloemkool, aubergine en knoflooktenen (in de schil) over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met olie, de specerijen, peper en zout. | ||||||
2. Plaats de bakplaat voor 15-20 min in de voorverwarmde oven of tot de bloemkool en aubergine gaar zijn. Rooster de pitabroodjes de laatste 5 min mee in de oven. | ||||||
3. Snijd de peterselie blaadjes en steeltjes fijn en rasp de schil van de citroen, houd wat peterselieblaadjes apart voor de garnering. | ||||||
4. Haal de ovenschaal met de groenten en de pitabroodjes uit de oven wanneer deze gaar zijn en laat even afkoelen. | ||||||
5. Duw daarna de gepofte knoflook uit de schilletjes en plaats dit samen met de kikkererwten (inclusief het vocht) en het sap van de citroen in een hoge beker of blender. Gebruik de staafmixer of blender om dit te mengen tot een gladde hummus. Voeg daarna naar smaak de peterselie, citroenschil, peper en zout toe en mix nogmaals goed door. | ||||||
6. Snijd vervolgens de pitabroodjes open en smeer deze in met de hummus. Beleg ze daarna met de bloemkool en aubergine en garneer met de overige peterselieblaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt
|
2 personen | 4 personen | Eenheid |
Pitabroodjes | 4 | 8 | st |
Aubergine | 1 | 2 | st |
Bloemkool | S | M | st |
Kikkererwten | 175 | 350 | gr |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 2 | 4 | teentje |
Gerookte paprika, komijnpoeder, knoflookpoeder | 4 | 8 | gr |
Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Zaden en pitten mix toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Ingrediënt
|
2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Witte wijn(azijn)* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 2577, Energie (kcal) 610, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 17, Zout (g) 1,9
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten |