en pompoenpitten
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de rode ui en snijd deze in kwarten. Snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de bladeren grof. Meng de groenten samen in een kom met de balsamicoazijn, agavesiroop, Italiaanse kruiden, een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de groenten over de ovenplaat en rooster voor 25-30 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan een kookpan en breng aan de kook. Voeg wanneer het water kookt en de bouillon is opgelost de polenta toe. Zet het vuur laag en kook de polenta voor 8-10 min. Het is belangrijk om elke minuut door de polenta te roeren. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan voor 3-4 min op laag vuur. | ||||||
3. Draai het vuur onder de polenta uit en voeg de edelgistvlokken en de plantaardige boter/margarine toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer goed door. | ||||||
4. Verdeel de polenta over diepe borden en serveer met de geroosterde groenten en pompoenpitten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Polenta | 150 |
|
300 | gr |
Edelgistvlokken | 10 |
|
20 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | st |
Italiaanse kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Bloemkool | s |
|
m | st |
Rode ui | 1 |
|
2 | st |
Witlof | 2 |
|
4 | st |
Pompoenpitten | 30 |
|
60 | gr |
Ingrediënt
|
2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Balsamicoazijn* (el) | 1 |
|
2 |
Agavesiroop* (el) | 1 |
|
2 |
Plantaardige boter/ margarine (el) | 1 |
|
2 |
Water (ml) | 750 |
|
1500 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2563, Energie (kcal) 611, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,3
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.