Polenta met geroosterde groenten

en pompoenpitten

40 - 45 minuten
Pittig

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de rode ui en snijd deze in kwarten. Snijd de bloemkool in roosjes. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd de bladeren grof. Meng de groenten samen in een kom met de balsamicoazijn, agavesiroop, Italiaanse kruiden, een scheutje olijfolie, peper en zout. Verdeel de groenten over de ovenplaat en rooster voor 25-30 min in de voorverwarmde oven.
2. Voeg het water samen met het bouillonblokje toe aan een kookpan en breng aan de kook. Voeg wanneer het water kookt en de bouillon is opgelost de polenta toe. Zet het vuur laag en kook de polenta voor 8-10 min. Het is belangrijk om elke minuut door de polenta te roeren. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een droge koekenpan voor 3-4 min op laag vuur.
3. Draai het vuur onder de polenta uit en voeg de edelgistvlokken en de plantaardige boter/margarine toe. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer goed door.
4. Verdeel de polenta over diepe borden en serveer met de geroosterde groenten en pompoenpitten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Polenta  150
300 gr
Edelgistvlokken 10
20 gr
Groentebouillon 0,5
1 st
Italiaanse kruiden 4
8 gr
Bloemkool s
m st
Rode ui 1
2 st
Witlof 2
4 st
Pompoenpitten 30
60 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Balsamicoazijn* (el) 1
2
Agavesiroop* (el) 1
2
Plantaardige boter/ margarine (el) 1
2
Water (ml) 750
1500


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2563, Energie (kcal) 611, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 6, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,3

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.