Zwarte bonenstoof

met zoete aardappel

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Pel en snipper de rode ui. Schil en snijd de winterpeen en zoete aardappel in blokjes. Snijd de tomaten ook in blokjes.
2. Verhit wat olijfolie in een diepe koeken-/ hapjespan met deksel en fruit hierin de rode ui 2-3 min op middelhoog vuur. Laat ondertussen de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel om met water. 
3. Voeg de zoete aardappel, winterpeen, tomaten, tomatenpuree, specerijen en zwarte bonen toe aan de koekenpan en laat dit 2-3 min op middelhoog vuur bakken.
4. Kook de aangegeven hoeveelheid water in de waterkoker en voeg dit samen met het bouillonblokje toe aan de pan. Laat dit 20-25 min stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Voeg indien nodig meer water toe. 
5. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst volgens instructies op de verpakking.
6. Controleer of de groenten en zoete aardappel gaar zijn. Serveer samen met de basmatirijst, eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zwarte bonen 400 800 gr
Zoete aardappel 1 2 st
Winterpeen 0,5 1 st
Tomaten 2 4 st
Rode ui (middel) 0,5 1 st
Gemalen koriander, garam masala 4 8 gr
Basmatirijst 170 340 gr
Groentebouillon 1 2 blokje
Tomatenpuree 35 70 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper & zout

Water (ml) 200 400

Kookgerei

Kookpan, Diepe koeken-/ hapjespan met deksel

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3458, Energie (kcal) 825, Eiwit (g) 25 Koolhydraten (g) 136, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 24, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.