met knapperig panko kruim
1. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Snipper de ui en snijd de rode paprika en courgette in kleine blokjes. | ||||||
2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en bak hierin de ui voor 2-3 min op laag vuur. Voeg vervolgens de knoflook en de rode paprika toe en bak voor 3-4 min op middelhoog vuur. Doe daarna de risottorijst in de pan en bak dit 1-2 min mee
|
||||||
3. Schenk het kokende water in een hoge kom en laat hierin de misopasta oplossen. Voeg vervolgens een scheut van de miso-bouillon toe aan de risottorijst. Laat enkele minuten staan tot het water opgenomen is door de risotto en voeg dan de volgende scheut toe. Herhaal tot het water op is en de rijst gaar. Dit duurt ongeveer 18-20 min. | ||||||
4. Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de panko in tot deze goudbruin is. Laat daarna even afkoelen. Snijd de peterselie fijn en meng dit samen met de afgekoelde panko, voeg naar smaak peper en zout toe. | ||||||
5. Giet de witte bonen af en spoel om met water. Voeg de witte bonen en de courgette toe aan de risotto wanneer deze nog 5 min moet garen. . | ||||||
6. Serveer de witte bonen risotto in diepe borden en besprenkel met de knapperige panko. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Witte bonen | 360 |
|
720 | gr |
Risotto | 170 |
|
340 | gr |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Panko | 20 |
|
40 | gr |
Miso | 40 |
|
80 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Water (ml) | 800 | 1600 |
Diepe pan, Koekenpan, Kookpan, Staafmixer/ Blender
Energie (KJ) 2835, Energie (kcal) 673, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 112, Koolhydraten waarvan suikers (g) 8, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 17, Zout (g) 0,4
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.