met spekjes
1. | Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een pan voor 20 min. | ||||||
2. | Snipper de rode ui en bak samen met de spekjes in een verhitte koekenpan met olijfolie. Bak dit samen 4-5 min tot het goudbruin is. | ||||||
3. | Giet de aardappelen met boerenkool af en bewaar een kopje kookvocht. | ||||||
4. | Stamp de aardappelen en boerenkool met een stamper. Voeg de specerijen en grove mosterd toe en roer goed om. | ||||||
5. | Meng een deel van de gebakken spekjes met de boerenkool en serveer de overige helft erbovenop. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Gesneden boerenkool | 300 | 600 | gr |
Aardappelen | 600 | 1200 | gr |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Nootmuskaat | 4 | 8 | gr |
Vivera spekjes | 175 | 300 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Grove mosterd (tl) | 1 | 2 |
Koekenpan, Kookpan, Stamper
Energie (KJ) 2070, Energie (kcal) 494, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 21, Zout (g) 3,0
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten