Boerenkool stamppot

met spekjes

25 - 30 minuten

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen samen met de boerenkool in een pan voor 20 min. 
2. Snipper de rode ui en bak samen met de spekjes in een verhitte koekenpan met olijfolie. Bak dit samen 4-5 min tot het goudbruin is.
3. Giet de aardappelen met boerenkool af en bewaar een kopje kookvocht.
4. Stamp de aardappelen en boerenkool met een stamper. Voeg de specerijen en grove mosterd toe en roer goed om. 
5. Meng een deel van de gebakken spekjes met de boerenkool en serveer de overige helft erbovenop. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gesneden boerenkool 300 600 gr
Aardappelen 600 1200 gr
Rode ui (middel) 0,5 1 st
Nootmuskaat 4 8 gr
Vivera spekjes 175 300 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Grove mosterd (tl) 1 2

Kookgerei

Koekenpan, Kookpan, Stamper

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2070, Energie (kcal) 494, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 63, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g)        1, Vezels (g) 21, Zout (g)         3,0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten