met aardappelpuree
1. Breng een kookpan met water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 18-20 min gaar. Controleer met een vork of de aardappelen gaar zijn. Giet af indien deze gaar zijn en bewaar hierbij een kopje van het kookvocht. | ||||||
2. Pel en snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd in halve maantjes. Snijd de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes. | ||||||
3. Verhit wat olijfolie in een hapjes- of koekenpan en bak hierin de ui voor 3-4 min op middelhoog vuur. Voeg de winterpeen, aubergine en champignons toe aan de pan en bak 4-5 min. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Voeg de takjes rozemarijn en tijm, het bouillonblokje en het water toe aan de pan en laat 18-20 min op laag vuur sudderen met de deksel op de pan. Voeg de (uitgelekte) linzen de laatste 5 min toe aan de stoof en verwarm. | ||||||
5. Stamp de aardappelen met een stamper tot een gladde puree en voeg eventueel wat kookvocht toe. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de koekenpan en serveer de Boeuf Bourguignon met de aardappelpuree. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 600 | 1200 | gr |
Tijm en rozemarijn | 15 | 15 | bosje |
Ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Linzen | 360 | 720 | gr |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Kastanjechampignons | 300 | 600 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Aubergine | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & zout |
|
|
Water (ml) | 200 | 400 |
Kookpan, Hapjes-/ Koekenpan met deksel, Stamper
Energie (KJ) 2813, Energie (kcal) 666, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 103, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 21, Zout (g) 3.5
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.