Pompoenstamp met vegan spekjes

en verse salie

30 - 35 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook. Schil de pompoen, snijd in de breedte doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snijd in grove stukken. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd ook in grove stukken.
2. Doe de pompoen, pastinaak en aardappelen in de kookpan en kook voor 20-25 min of tot het gaar is. Giet vervolgens af en bewaar bij het afgieten een kopje kookvocht. 
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegan spekjes voor 5-6 min op middelhoog vuur.
4. Snijd een deel van de salie fijn. Doe de pompoen, pastinaak en aardappelen terug in de pan en voeg de mosterd, nootmuskaat en fijngesneden salie toe aan de pan. Stamp met een stamper tot een grove puree en giet eventueel een scheutje kookvocht toe aan de puree om het smeuïger te maken. Breng verder op smaak met peper en zout.
5. Voeg de spekjes toe aan de stamppot en meng goed door elkaar. Schep op de borden en garneer met de overige salie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Aardappelen 600
1200 gr
Flespompoen 0,5
1 st
Nootmuskaat 4
8 gr
Vivera spekjes 175
350 gr
Pastinaak 0,5
1 st
Salie 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Mosterd (tl) 1
2

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2086, Energie (kcal) 497, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 14, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Mosterd *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.