en verse salie
1. Breng een kookpan met water aan de kook. Schil de pompoen, snijd in de breedte doormidden, verwijder de pitten met een lepel en snijd in grove stukken. Schil de aardappelen en pastinaak en snijd ook in grove stukken. | ||||||
2. Doe de pompoen, pastinaak en aardappelen in de kookpan en kook voor 20-25 min of tot het gaar is. Giet vervolgens af en bewaar bij het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de vegan spekjes voor 5-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Snijd een deel van de salie fijn. Doe de pompoen, pastinaak en aardappelen terug in de pan en voeg de mosterd, nootmuskaat en fijngesneden salie toe aan de pan. Stamp met een stamper tot een grove puree en giet eventueel een scheutje kookvocht toe aan de puree om het smeuïger te maken. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Voeg de spekjes toe aan de stamppot en meng goed door elkaar. Schep op de borden en garneer met de overige salie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 600 |
|
1200 | gr |
Flespompoen | 0,5 |
|
1 | st |
Nootmuskaat | 4 |
|
8 | gr |
Vivera spekjes | 175 |
|
350 | gr |
Pastinaak | 0,5 |
|
1 | st |
Salie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Mosterd (tl) | 1 |
|
2 |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2086, Energie (kcal) 497, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 14, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Soja, Mosterd *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.