Champignon stroganoff met boterbonen

en fusilli

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
2. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan/hapjespan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak 4-5 min mee op middelhoog vuur. 
3. Giet de boterbonen af in een vergiet en laat uitlekken. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de paprikapoeder en tijm toe aan de pan en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. 
4. Voeg vervolgens de boterbonen, plantaardige room, het water, sap van de citroen en de mosterd toe en roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en laat sudderen voor 8-10 min met de deksel op de pan. Prak de helft van de boterbonen met je vork om ze mee te mengen in de saus. 
5. Giet de pasta af en roer door de stroganoff. Schep op de borden en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Fusilli 170 340 gr
Boterbonen 400 800 gr
Ui middel 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Champignons 400 800 gr
Plantaardige room 100 200 ml
Tijm 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st
Paprikapoeder 4 8 gr
Groentebouillon 0,5 1 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Water (ml) 50 100
Mosterd* (tl) 1 2


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koeken- of Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2555, Energie (kcal) 607, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 81, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 14, Zout (g) 1.91

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.