met gepofte cherrytomaten en pecannoten
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de cherrytomaten door midden en leg ze in een ovenschaal. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Rooster de cherrytomaten 15-20 min in de oven. | ||||||
2. Ondertussen breng je een pan met water aan de kook. Was en schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen 15-20 min of tot je er met een vork in kunt prikken. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en kook de laatste 4-5 min mee. | ||||||
3. Verwijder de uiteindes van de prei eraf en snijd in dunne ringen. Spoel grondig af in een vergiet. | ||||||
4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de prei en de helft van de specerijen 5-6 min op middelhoog vuur. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan goudbruin in 4-5 min op laag vuur. | ||||||
5. Giet de aardappelen en bonen af en bewaar wat kookvocht. Stamp met een pureestamper tot een grove puree. Schep de prei en resterende specerijen erdoorheen. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om het smeuïger te maken. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout. | ||||||
6. Serveer de witte bonen stamppot met de cherrytomaten en pecannoten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Witte bonen | 350 | 700 | gr |
Aardappelen | 600 | 1200 | gr |
Prei | 1 | 2 | st |
Nootmuskaat, kerrie- en uipoeder | 4 | 8 | gr |
Cherrytomaten | 300 | 600 | gr |
Pecannoten | 20 | 40 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper & zout |
Kookpan, Oven, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2803, Energie (kcal) 669, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 15, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 23, Zout (g) 1.26
Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.