Stamppot met Chinese kool en plantaardige spekjes

met gemarineerde champignons

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Kook de aardappelen in een kookpan voor 18-20 min tot deze gaar zijn. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht.
2. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Verwijder de onderkant van de Chinese kool en snijd de rest in fijne reepjes. Halveer de rode peper in de lengte en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten om het gerecht minder pittig te maken.
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot deze goudbruin is op middelhoog vuur. Voeg daarna de spekjes toe en bak dit mee voor 3-4 min tot ze donkerder van kleur zijn.

4. Verhit in een andere koekenpan wat olijfolie en bak daarin de champignons met de sojasaus op middelhoog vuur voor 2-3 min. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en  bak nog 2-3 min mee tot het deels is geslonken.

5. Giet de aardappelen af en stamp met een stamper tot een puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Schep de fijn gesneden rode peper, gebakken spekjes met ui en de helft van de champignons en Chinese kool door de puree. Schep de stamppot op de borden en garneer met de overige champignons en Chinese kool. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Aardappelen 600
1200 gr
Vivera plantaardige spekjes 175
300 gr
Chinese kool 0,5
1 st
Champignons 200
400 gr
Ui (middel) 0,5
1 st
Rode peper 0,5
1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper & zout


Sojasaus (el) 2
4

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan 2x

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2104, Energie (kcal) 502, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 17, Zout (g) 6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten