met gemarineerde champignons
1. Schil de aardappelen en snijd in kwarten. Kook de aardappelen in een kookpan voor 18-20 min tot deze gaar zijn. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
2. Pel en snipper de ui en snijd de champignons in kwarten. Verwijder de onderkant van de Chinese kool en snijd de rest in fijne reepjes. Halveer de rode peper in de lengte en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten om het gerecht minder pittig te maken. | ||||||
3. Verhit een ruime scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui tot deze goudbruin is op middelhoog vuur. Voeg daarna de spekjes toe en bak dit mee voor 3-4 min tot ze donkerder van kleur zijn. | ||||||
4. Verhit in een andere koekenpan wat olijfolie en bak daarin de champignons met de sojasaus op middelhoog vuur voor 2-3 min. Voeg de Chinese kool toe aan de pan en bak nog 2-3 min mee tot het deels is geslonken. |
||||||
5. Giet de aardappelen af en stamp met een stamper tot een puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en breng op smaak met peper en zout. Schep de fijn gesneden rode peper, gebakken spekjes met ui en de helft van de champignons en Chinese kool door de puree. Schep de stamppot op de borden en garneer met de overige champignons en Chinese kool. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 600 |
|
1200 | gr |
Vivera plantaardige spekjes | 175 |
|
300 | gr |
Chinese kool | 0,5 |
|
1 | st |
Champignons | 200 |
|
400 | gr |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Rode peper | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
Sojasaus (el) | 2 |
|
4 |
Kookpan, Koekenpan 2x
Energie (KJ) 2104, Energie (kcal) 502, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 3, Vetten totaal (g) 10, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 17, Zout (g) 6
Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten