Polenta met geroosterde groenten (seizoensgebonden spruitjes)

en pompoenpitten

40 - 45 minuten
Zaden

Bereiding

1. Verwarm de oven op 180 graden. Schil de ui en snijd deze in kwarten. Snijd de roosjes van de bloemkool en snijd de witlof grof. Meng de groenten samen in een kom met de balsamicoazijn, agavesiroop, een scheutje olijfolie en peper en zout. Verdeel ze over de ovenplaat en bak in de oven voor 25-30 min.
2. Breng het water met het bouillonblokje in een kookpan aan de kook en voeg de polenta toe. Zet het vuur laag en kook de polenta voor 8-10 min. Het is belangrijk om elke minuut door de polenta te roeren. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie voor 3-4 min op laag vuur.
3. Draai het vuur onder de polenta uit en voeg de edelgistvlokken en de plantaardige boter/margarine toe. Roer goed door.
4. Verdeel de polenta over diepe borden en serveer met de groenten en de pompoenpitten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Polenta  150
300 gr
Edelgistvlokken 5
10 gr
Groentebouillon 0,5
1 st
Italiaanse kruiden 4
8 gr
Bloemkool s
m st
Rode ui 1
2 st
Witlof 2
4 st
Pompoenpitten 30
60 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Olijfolie



Peper & zout



Balsamico azijn 1
2 el
Agave siroop 1
2 el
Plantaardige boter/margarine 1
2 el
Water 750
1500 ml

Kookgerei

Oven, kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3019, Energie (kcal) 720, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 84, Koolhydraten waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 14, Zout (g) 2,32

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*

 *Kan sporen van andere allergenen bevatten