en pompoenpitten
1. | Verwarm de oven op 180 graden. Schil de ui en snijd deze in kwarten. Snijd de roosjes van de bloemkool en snijd de witlof grof. Meng de groenten samen in een kom met de balsamicoazijn, agavesiroop, een scheutje olijfolie en peper en zout. Verdeel ze over de ovenplaat en bak in de oven voor 25-30 min. | ||||||
2. | Breng het water met het bouillonblokje in een kookpan aan de kook en voeg de polenta toe. Zet het vuur laag en kook de polenta voor 8-10 min. Het is belangrijk om elke minuut door de polenta te roeren. Rooster ondertussen de pompoenpitten in een koekenpan zonder olie voor 3-4 min op laag vuur. | ||||||
3. | Draai het vuur onder de polenta uit en voeg de edelgistvlokken en de plantaardige boter/margarine toe. Roer goed door. | ||||||
4. | Verdeel de polenta over diepe borden en serveer met de groenten en de pompoenpitten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid | |
Polenta | 150 |
|
300 | gr |
Edelgistvlokken | 5 |
|
10 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | st |
Italiaanse kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Bloemkool | s |
|
m | st |
Rode ui | 1 |
|
2 | st |
Witlof | 2 |
|
4 | st |
Pompoenpitten | 30 |
|
60 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid | |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper & zout |
|
|
|
|
Balsamico azijn | 1 |
|
2 | el |
Agave siroop | 1 |
|
2 | el |
Plantaardige boter/margarine | 1 |
|
2 | el |
Water | 750 |
|
1500 | ml |
Oven, kookpan, koekenpan
Energie (KJ) 3019, Energie (kcal) 720, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 84, Koolhydraten waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 30, Vetten waarvan verzadigd (g) 10, Vezels (g) 14, Zout (g) 2,32
Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten