met gepofte cherrytomaten en broccoli
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. | ||||||
2. Plaats de cherrytomaten in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en peper en zout en zet het in de oven voor 20 min. | ||||||
3. Snijd de broccoli in roosjes en bak deze in een koekenpan in een scheutje olijfolie samen met de knoflook (uitgeperst) voor 6-8 min op middelhoog vuur. Verhit een scheut olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin de zalm 8 min op middelhoog vuur. Keer regelmatig om. | ||||||
4. Voeg de sojaroom, het sap van de citroen en de Italiaanse kruiden toe aan de broccoli. Verwarm het geheel voor 2-3 min op laag vuur. | ||||||
5. Giet de spaghetti af en bewaar een kopje kookvocht. Voeg de spaghetti toe aan het broccoli-roommengsel, meng goed door en voeg zo nodig een scheutje kookvocht toe om het wat smeuïger te maken. | ||||||
6. Breng de pasta op smaak met peper en zout en verdeel over de diepe borden. Serveer met de zalm en cherrytomaten. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Vivera zalmfilet | 200 | 400 | gr |
Spaghetti | 170 | 340 | gr |
Cherrytomaten | 200 | 400 | gr |
Broccoli | 0,5 | 1 | st |
Sojaroom | 100 | 200 | ml |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Italiaanse kruiden | 4 | 8 | gr |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Oven, Kookpan, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 3170, Energie (kcal) 757, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 75, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 34, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 1,18
Dit gerecht bevat: Soja, Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.