Vegan groene shakshuka

met Libanees platbrood

25 - 30 minuten
Tofu

Bereiding

1. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit de ui samen met de knoflook (uitgeperst) voor 2-3 min op middelhoog vuur. Verwijder de uiteindes van de prei. Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in reepjes. Spoel goed af in een vergiet. Snijd daarna de groene paprika in dunne reepjes. Voeg de prei en groene paprika toe aan de koekenpan en bak ze mee voor 6-7 min op middelhoog vuur.
2. Haal de tofu uit de verpakking en laat uitlekken. Scheur de tofu in stukken en doe in een hoge kom of blender. Voeg een scheut olijfolie en het kala namak zout toe en pureer met de blender of een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met peper.
3. Snijd de wilde spinazie grof en spoel om met water. Voeg de specerijen, het bouillonblokje en de spinazie toe aan de koekenpan en roer door tot de spinazie is geslonken. Voeg een scheutje water toe en roer nogmaals door.
4. Maak met een lepel kuiltjes in de saus en voeg 2-3 el tofumengsel toe aan elk kuiltje. Laat de shakshuka (eventueel met een deksel op de pan) 6-7 min zachtjes garen.
5. Verwarm de platbroden eventueel kort in een droge koekenpan. Breng de shakshuka op smaak met peper en zout en serveer met de platbroden. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ui (klein) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Spinazie 200 400 gr
Tofu 200 400 gr
Kala Namak zout 4 8 gr
Libanees platbrood 4 8 st
Groene paprika 1 2 st
Komijnzaad, Gerookte paprikapoeder, Uienpoeder 4 8 gr
Prei 1 2 st
Groentebouillon 0,5 1 blokje



Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & zout

Kookgerei

Koekenpan, Blender/ Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2597, Energie (kcal) 617, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 76, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.