met walnoten-champignongehakt
1. Breng een kookpan met water aan de kook en kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
2. Snijd de champignons in grove stukken en voeg samen met de walnoten toe aan een blender of hoge kom. Gebruik de blender of staafmixer om het geheel een paar keer kort te mixen totdat je de structuur van kruimgehakt krijgt. Pel de ui en knoflook en snijd fijn. Snijd de bleekselderij en winterpeen in kleine blokjes. | ||||||
3. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 2-3 min op laag vuur. Voeg de bleekselderij, winterpeen en Italiaanse kruiden toe en bak voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Voeg het bouillonblokje, water, tomatenblokjes, balsamicoazijn, het champignon-walnootgehakt en de edelgistvlokken toe aan de koekenpan. Meng goed door elkaar totdat het bouillonblokje is opgelost. Breng vervolgens aan de kook en laat daarna op laag vuur 10-12 min inkoken of totdat de bolognese-saus de gewenste structuur heeft. | ||||||
5. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de gekookte spaghetti toe met eventueel wat kookvocht om de saus smeuïger te maken. | ||||||
6. Verdeel de spaghetti bolognese over diepe borden en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Volkoren spaghetti | 170 | 340 | gr |
Walnoten | 60 | 120 | gr |
Champignons | 200 | 400 | gr |
Winterpeen | 0,5 | 1 | st |
Edelgistvlokken | 10 | 20 | gr |
Ui klein | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Italiaanse kruiden | 4 | 8 | gr |
Tomatenblokjes | 200 | 400 | gr |
Groentebouillon | 0,5 | 1 | st |
Bleekselderij stengel | 1 | 2 | st |
Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Geraspte fermentino toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & zout |
|
|
Balsamicoazijn* (el) | 1 | 2 |
Water (ml) | 300 | 600 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan, Blender/ Staafmixer
Energie (KJ) 2893, Energie (kcal) 692, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 39, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 12, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten, Selderij Noten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.