en tofu en broccoli
1. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. | ||||||
2. Laat de tofu uitlekken en snijd in blokjes. Meng de blokjes met de maïzena totdat deze helemaal bedekt zijn. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de winterpeen in reepjes. | ||||||
3. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de tofu voor 10-12 min krokant op middelhoog vuur. | ||||||
4. Verwarm een scheut olijfolie in een wokpan en bak hierin de ui en knoflook 1-2 min op laag vuur. Voeg de broccoli, winterpeen en de specerijen toe en wok voor 7-8 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Verwarm in een andere pan het water, de kokosmelk en 1 tl curry olie per persoon tot net aan de kook. | ||||||
6. Verdeel de noedels, de groente en tofu over diepe borden. Giet hier de kokosmelk met curry olie overheen en serveer met extra curry olie naar smaak. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Tofu | 200 | 400 | gr |
Broccoli | 0,5 | 1 | st |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Udonnoedels | 150 | 300 | gr |
Ui klein | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | st |
Curry olie van RealGoodFood | 0,5 | 1 | st |
Kokosmelk | 200 | 400 | ml |
Garam masala, kurkuma | 4 | 8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & zout |
|
|
Maizena (el) | 1 | 2 |
Water (ml) | 400 | 800 |
Kookpan (2x), Wokpan, Koekenpen
Energie (KJ) 3231, Energie (kcal) 778, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 69, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 42, Vetten waarvan verzadigd (g) 20, Vezels (g) 7, Zout (g) 1,56
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.