met Thaise basilicum en 'kipstukjes'
1. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht. | ||||||
2. Pel en snipper de rode ui en snijd de aubergine blokjes. | ||||||
3. Verhit wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur voor 2-3 min. Voeg de aubergine hieraan toe en bak dit 3-4 min op middelhoog vuur. Wanneer de aubergine een kleur heeft gekregen voeg je de kipstukjes hieraan toe en bak je dit 2-3 min mee. | ||||||
4. Voeg de rode currypasta en sojasaus toe aan de pan en bak dit samen voor 1-2 min op hoog vuur. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit op laag vuur indikken voor 4-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de curry te droog wordt. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Snijd de Thaise basilicum fijn en serveer deze bij de curry samen met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera kipstukjes | 160 |
|
320 | gr |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Kruidenpasta rode curry | 0,5 |
|
1 | st |
Aubergine | 1,5 |
|
3 | st |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Thaise basilicum | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus* (el) | 2 |
|
4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koeken-/ Hapjespan
Energie (KJ) 3250, Energie (kcal) 777, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 10, Zout (g) 2,51
Dit gerecht bevat: Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.