Rode aubergine curry

met Thaise basilicum en 'kipstukjes' 

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten een kopje kookvocht.
2. Pel en snipper de rode ui en snijd de aubergine blokjes.
3. Verhit wat olijfolie in een koeken- of hapjespan en fruit hierin de ui op middelhoog vuur voor 2-3 min. Voeg de aubergine hieraan toe en bak dit 3-4 min op middelhoog vuur. Wanneer de aubergine een kleur heeft gekregen voeg je de kipstukjes hieraan toe en bak je dit 2-3 min mee.
4. Voeg de rode currypasta en sojasaus toe aan de pan en bak dit samen voor 1-2 min op hoog vuur. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit op laag vuur indikken voor 4-5 min. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de curry te droog wordt. Breng verder op smaak met peper en zout.
5. Snijd de Thaise basilicum fijn en serveer deze bij de curry samen met de zilvervliesrijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vivera kipstukjes 160
320 gr
Zilvervliesrijst 170
340 gr
Kruidenpasta rode curry  0,5
1 st
Aubergine 1,5
3 st
Rode ui (klein) 1
2 st
Kokosmelk 200
400 ml
Thaise basilicum 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Sojasaus* (el) 2
4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koeken-/ Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3250, Energie (kcal) 777, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 10, Zout (g) 2,51

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.