met gegrilde groenten en zelfgemaakte tzatziki
1. Tzatziki: Rasp de komkommer met een grove rasp en voeg deze toe aan een vergiet en laat uitlekken. Snijd de dille fijn en meng samen in een kom met de geraspte komkommer en de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door elkaar. | ||||||
2. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de courgette in ronde plakken en de gele paprika in repen. | ||||||
3. Verhit wat olie in de koekenpan en bak hierin de paprika, rode ui en courgette voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Verhit in een andere koekenpan ook wat olie en bak hierin de falafel 5-6 min op middelhoog vuur. Haal de falafel uit de pan zodra deze goudbruin is en leg apart. Zet de droge koekenpan nogmaals op het vuur en verwarm de wrap 1-2 min op laag vuur. Herhaal dit met alle wraps. | ||||||
5. Snijd de peterselie fijn. Beleg de wraps met de gegrilde groente, falafel en top het af met de tzatziki, overige dille en de peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Wraps | 4 |
|
8 | st |
Komkommer | 0,5 |
|
1 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Vivera falafel | 200 |
|
400 | gr |
Dille en peterselie | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige yoghurt (el) | 3 |
|
6 |
Oven, Koekenpan 2x, Rasp
Energie (KJ) 2620, Energie (kcal) 626, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 26, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 14, Zout (g) 2,71
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.