Romige pasta met gekarameliseerde ui

en boterbonen, geroosterde cherrytomaten en spinazie

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Halveer de cherrytomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olie, peper en zout en rooster 20-25 min in de oven. 
2. Giet de boterbonen af en spoel na met water. Pureer de boterbonen met de misopasta, sojaroom, knoflook, edelgistvlokken en de witte wijnazijn met een staafmixer of blender tot een romige saus en zet hierna apart. 
3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Bereid de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
4. Pel de uien en snijd ze in halve dunne ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de uien voor 10-12 min op middelhoog vuur. Voeg halverwege de suiker of agave siroop en de specerijen toe en bak nogmaals 5 min. Wordt de pan te droog? Voeg dan een scheutje water toe. 
5. Giet de pasta af en bewaar hierbij een kopje van het kookvocht. Doe de pasta weer terug in de pan en meng hier de geroosterde cherrytomaten, de spinazie, de romige saus en de helft van de gekarameliseerde uien doorheen. Verhit de pasta op laag vuur tot de spinazie is geslonken. 
6. Voeg beetje bij beetje het pasta water toe tot het de gewenste consistentie bereikt. Breng op smaak met peper en zout.
7. Verdeel de pasta over diepe borden en garneer met de overige helft van de gekarameliseerde uien. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Spaghetti 170
340 gr
Ui middel 2
4 st
Knoflook 1
2 st
Boterbonen 300
600 gr
Miso 15
30 gr
Chilivlokken en gedroogde oregano 4
8 gr
Sojaroom 100
200 ml
Edelgistvlokken 10
20 gr
Cherrytomaten 250
500 gr
Spinazie 100
200 gr


*Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de zaden en pittenmix toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Witte wijnazijn (el)* 1
2
Suiker/agave siroop (tl)* 1
2
Olijfolie


Peper en zout


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3017, Energie (kcal) 718, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 93, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 18, Zout (g) 2,27

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.