Snelle spaghetti met vegan gehakt

met aubergine en courgette

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten van de pasta een kopje van het kookvocht.
2. Pel de ui en snijd in dunne halve ringen. Snijd de aubergine en de courgette in blokjes van gelijke grootte. 
3. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de ui voor 2-3 min. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak deze mee voor 6-8 min. 
4. Doe daarna het gehakt en de courgette in de pan en bak het geheel voor 4-5 min. Voeg vervolgens de haverroom, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en verwarm het geheel voor nog 2-3 min.
5. Giet de afgegoten spaghetti bij de pan met de groenten en roer goed door. Schep de spaghetti op de borden en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Vivera kruimgehakt 175 350 gr
Aubergine  1 2 st
Ui (klein) 1 2 st
Spaghetti 170 340 gr
Courgette 1 2 st
Haverroom 0,5 1 st
Italiaanse kruiden 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Peper en zout
Olijfolie

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 873, Energie (kcal) 122, Eiwit (g) 74, Koolhydraten (g) 10, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 14, Vezels (g) 1, Zout (g) 0.0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.