Plantaardige kipschnitzel met aardappelgratin

en sperziebonen

40 - 45 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng 2 kookpannen met water aan de kook en voeg aan beide pannen een snuf zout toe. Was de aardappelen grondig en snijd deze in dunne schijfjes. Dop de sperziebonen en halveer deze. 
2. Kook vervolgens de aardappelschijfjes voor 5-6 min in het kokende water en kook de sperziebonen voor 7-9 min
3. Verwijder de uiteindes van de prei en snijd in dunne ringen. Spoel de ringen goed om in een vergiet om het eventuele vuil te verwijderen. Bak de prei samen met de knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in een koekenpan voor 5-6 min.  
4. Voeg de gebakken prei en knoflook toe aan een hoge kom of een blender samen met de sojaroom, edelgistvlokken, peper en zout. Pureer met een staafmixer of de blender tot een egale massa. 
5. Verspreid daarna de gekookte aardappelen in een ingevette ovenschaal en verdeel hierover het room-mengsel. Plaats in de oven voor 20-25 min. 
6. Leg de kipschnitzel op een bakpapier beklede bakplaat en bak deze de laatste 5-6 min mee in de oven. 
7. Serveer de kipschnitzel samen met de aardappelgratin en de gekookte sperziebonen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vivera Kipschnitzel 200
400 gr
Aardappels 500
1000 gr
Sperziebonen 200
400 gr
Prei 1
2 st
Sojaroom 200
400 ml
Edelgistvlokken 10
20 gr
Knoflook 1
2 teen

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpannen (2x), Oven, Koekenpan, Staafmixer/Blender

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten