Romige aardpeer puree met gebakken champignons

en verse tijm

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de aardappels en de aardpeer. Schil de aardappels en de aardpeer en snijd in stukken. Kook deze 15-20 min of totdat ze zacht zijn wanneer je erin prikt met een vork. Zet een kopje kookvocht opzij tijdens het afgieten.  
  2. Doe de aardappels en aardpeer terug in de pan. Gebruik een stamper of vork om deze fijn te stampen. Roer de sojaroom door de puree en breng op smaak met peper en zout.  
  3. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken. Pers de knoflook uit en rits de blaadjes van de tijm af. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan op medium hoog vuur. Bak de paddenstoelen, knoflook en gerookte paprikapoeder 6-8 of totdat deze goudbruin zijn.  
  4. Schep de puree op en verdeel de champignons hier overheen. Garneer met wat extra tijmblaadjes en serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 600 1200 gr
Aardpeer 250 500 gr
Sojaroom  0,5 1 st
Paddenstoelenmix 400 800 gr
Knoflook 1 2 teen
Verse tijm 0,5 1 bosje
Gerookte paprikapoeder 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2385, Energie (kcal) 570, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 91, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 0,07

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.