Bieten bucatini met hazelnoten

en krulpeterselie

20 - 25 minuten
Noten

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Kook de bucatini 10-12 min. Vang een kopje kookvocht op voor het afgieten om de pastasaus nader af te maken.  
  2. Pel en snipper de ui. Pers de knoflook uit. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook in 2-3 min. Voeg de spinazie in delen toe aan de pan totdat alles is geslonken.  
  3. Gebruik een blender of staafmixer om de (uitgelekte) bieten, ui, knoflook, spinazie, edelgistvlokken en citroensap te pureren tot een gladde saus.  
  4. Hak de hazelnoten in grove stukken en de peterselie fijn. Roer de saus door de bucatini heen en voeg eventueel een scheut kookvocht om het geheel smeuiger te maken. Breng op smaak met peper en zout en garneer met de hazelnoten en peterselie. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Bucatini  170 340 gr
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Spinazie 200 400 gr
Bieten Gekookt  250 500 gr
Edelgistvlokken  20 40 gr
Citroen 0,5 1 st
Hazelnoten 30 60 gr
Krulpeterselie 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper & Zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Blender/Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2497, Energie (kcal) 595, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 72, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,24

Allergenen

Dit gerecht bevat:  Gluten, Noten.*

*Kan sporen van andere allergenen.