Maaltijdsoep van zoete aardappel, witte bonen en spinazie

met rode quinoa

25 - 30 minuten
Peulvruchten
Volkoren

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes.  
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of soeppan. Fruit de ui en (uitgeperste) knoflook 2-3 min aan. Voeg de specerijen toe en bak nogmaals 1-2 min.  
  3. Voeg de tomaten, zoete aardappel, rode quinoa, laurierblad en (kokend) water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur omlaag en laat 15-17 min sudderen op laag vuur.  
  4. Voeg de (uitgelekte) witte bonen toe aan de soep wanneer de aardappelen zacht zijn wanneer je erin prikt met een vork. Laat 1-2 min opwarmen. Voeg de spinazie toe in delen totdat alles is geslonken.  
  5. Haal de laurierblad uit de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout. Serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ui 1 2 st
Tomaten 4 8 st
Zoete aardappel 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Ras el hanout 4 8 gr
Groentebouillon 0,5 1 st
Rode quinoa 100 200 gr
Laurierblad 1 1 st
Witte bonen 350 700 gr
Spinazie 200 400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper & Zout


Water  750 1500 ml

Kookgerei

Kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2668, Energie (kcal) 636, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 22, Zout (g) 2,65

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.