Maaltijdsoep van zoete aardappel

met witte bonen, spiazie en rode quinoa

25 - 30 minuten
Peulvruchten
Volkoren

Bereiding

1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes. Haal de bladeren wilde spinazie van de stengels en spoel de bladeren goed af om eventueel vuil te verwijderen. Snijd de bladeren grof.
2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of soeppan. Fruit de ui en (uitgeperste) knoflook 2-3 min op middelhoog vuur Voeg de Ras el Hanout toe en bak nogmaals 1-2 min. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker. 
3. Voeg de tomaten, zoete aardappel, rode quinoa, laurierblad en het kokende water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur omlaag en laat 15-17 min sudderen op laag vuur. 
4. Voeg de (uitgelekte) witte bonen toe aan de soep zodra de aardappel gaar is. Voeg de spinazie toe in delen totdat alles is geslonken.  
5. Haal het laurierblad uit de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Ui (middel) 0,5
1 st
Tomaten 3
6 st
Zoete aardappel 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Ras el hanout 4
8 gr
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Rode quinoa 100
200 gr
Laurierblad 1
1 st
Witte bonen 350
700 gr
Wilde spinazie 200
400 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Water  750 1500 ml

Kookgerei

Kookpan/Soeppan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2668, Energie (kcal) 636, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 22, Zout (g) 2,65

Allergenen

Deze maaltijd kan sporen van allergenen bevatten.