met witte bonen, spiazie en rode quinoa
1. Pel en snipper de ui. Snijd de tomaten in blokjes. Schil de zoete aardappel en snijd deze ook in blokjes. Haal de bladeren wilde spinazie van de stengels en spoel de bladeren goed af om eventueel vuil te verwijderen. Snijd de bladeren grof. | ||||||
2. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan of soeppan. Fruit de ui en (uitgeperste) knoflook 2-3 min op middelhoog vuur Voeg de Ras el Hanout toe en bak nogmaals 1-2 min. Kook ondertussen de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker. | ||||||
3. Voeg de tomaten, zoete aardappel, rode quinoa, laurierblad en het kokende water toe aan de pan. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Draai het vuur omlaag en laat 15-17 min sudderen op laag vuur. | ||||||
4. Voeg de (uitgelekte) witte bonen toe aan de soep zodra de aardappel gaar is. Voeg de spinazie toe in delen totdat alles is geslonken. | ||||||
5. Haal het laurierblad uit de soep en breng deze verder op smaak met peper en zout. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui (middel) | 0,5 |
|
1 | st |
Tomaten | 3 |
|
6 | st |
Zoete aardappel | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Ras el hanout | 4 |
|
8 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Rode quinoa | 100 |
|
200 | gr |
Laurierblad | 1 |
|
1 | st |
Witte bonen | 350 |
|
700 | gr |
Wilde spinazie | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Water | 750 | 1500 | ml |
Kookpan/Soeppan
Energie (KJ) 2668, Energie (kcal) 636, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 22, Zout (g) 2,65
Deze maaltijd kan sporen van allergenen bevatten. |