en zilvervliesrijst
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een pan water aan de kook voor de zilvervliesrijst. Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de aubergine in de lengte in 4 plakken van gelijke dikte. Meng de miso met de sojasaus en een scheutje olijfolie. Verdeel dit over de aubergine plakken en laat marineren. | ||||||
3. Pel de rode ui, halveer deze en snijd in halve ringen. Halveer ook de spitskool en snijd in dunne reepjes. Meng de ui-ringen met de spitskoolreepjes, de knoflook (uitgeperst), peper en zout in een kom en besprenkel met olie. | ||||||
4. Maak een papje door de aangegeven hoeveelheid water te mengen met de bloem. Doe vervolgens de panko in een diep bord en voeg hier peper en zout aan toe. | ||||||
5. Doop daarna eerst de aubergine plakken in het bloempapje en haal deze vervolgens door de panko. Duw beide zijden goed aan zodat de panko aan de aubergine blijft plakken. Leg de aubergine plakken op een met bakpapier beklede bakplaat en verspreid hiernaast de gesneden spitskool. Bak samen in de oven voor 30-35 min. Roer halverwege de spitskool door. | ||||||
6. Hak ondertussen de peterselie grof en snijd de limoen in parten. | ||||||
7. Serveer de krokante miso aubergine met de geroosterde spitskool en zilvervliesrijst. Garneer met de peterselie en de limoen. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Misopasta | 15 |
|
30 | gr |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Spitskool | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Panko | 30 |
|
60 | gr |
Rode ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Sojasaus | 2 | 4 | el |
Water | 2 | 4 | el |
Bloem | 2 | 4 | el |
Kookpan, Oven
Energie (KJ) 2817, Energie (kcal) 670, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 98, Koolhydraten waarvan suikers (g) 20, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 15, Zout (g) 2,97
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten