Geroosterde spitskool met tofu kruiden dip

en Za'atar pita broodjes

40 - 45 minuten
Tofu

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder daarna eventueel de buitenste bladeren van de spitskool en snijd deze in de lengte in kwarten.  Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd ook deze in de lengte in kwarten. Pel de ui en snijd ook in 4 stukken.  
2. Verdeel de spitskool, winterpeen en rode ui over een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Plaats vervolgens voor 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Bedek de spitskool eventueel met wat alluminiumfolie halverwege wanneer de bladeren dreigen aan te branden.  
3. Maak vervolgens de tofu-kruiden dip door de zijden tofu, edelgistvlokken, peterselie, dille en de witte wijnazijn samen de mengen in een blender of in een hoge kom met een staafmixer. Breng daarna op smaak met peper en zout. 
4. Smeer de pitabroodjes in met wat olijfolie en de helft van de Za'atar specerijen. Doe de broodjes de laatste 5-8 minuten in de oven bij de groenten. 
5. Serveer vervolgens de geroosterde groenten samen met de tofu-kruiden dip en besprenkel met de overige Za'atar specerijen. 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Spitskool 0,5 1 st
Winterpeen 1 2 st
Rode ui 1 2 st
Zijdentofu  200 400 gr
Edelgistvlokken 10 20 gr
Peterselie en dille 0,5 1 bosje
Pita broodjes 5 10 st
Za'atar 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Witte wijnazijn 1 2 el

Kookgerei

Oven, Blender/Staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2498, Energie (kcal) 593, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 14, Zout (g) 1,46

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Gluten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten