met Chinese kool en sesamzaadjes
1. Breng in een pan de aangegeven hoeveelheid water aan de kook. Voeg hier vervolgens de miso aan toe en laat deze hierin oplossen. | ||||||
2. Snipper de ui en bak deze in een andere kookpan in 2-3 min glazig. Voeg vervolgens de knoflook (uitgeperst) toe samen met de risottorijst en bak voor 1-2 min mee. Blus daarna af met een scheutje miso-bouillon. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe aan de risottorijst totdat deze gaar is. Dit duurt ongeveer 18-20 min. Leg tussendoor een deksel op de pan en roer iedere keer wanneer een scheut water is toegevoegd goed door. | ||||||
3. Snijd vervolgens de rode paprika en courgette in reepjes en snijd de Chinese kool grof. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de groenten voor 8-10 min op middelhoog vuur. | ||||||
4. Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen. Voeg de gebakken groenten toe aan de risotto wanneer deze gaar is. Breng de risotto eventueel op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Schep de risotto op de borden en garneer met de bosui en de zwarte sesamzaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Risottorijst | 170 |
|
340 | gr |
Bosui | 2 |
|
4 | st |
Miso | 20 |
|
40 | gr |
Chinese kool | 0,5 |
|
1 | st |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Sesamzaadjes zwart | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Water (ml) | 500 | 1000 |
Kookpannen (2x), Koekenpan
Energie (KJ) 2491, Energie (kcal) 592, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 94, Koolhydraten waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 16, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.