met frisse aardappelsalade
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de knolselderij en verwijder de onderkant. Snijd in gelijke plakken van ongeveer 1,5 cm dik. Snijd vervolgens de aardappelen in blokjes. | ||||||
2.Leg de knolselderij steaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de specerijen, olijfolie, zout en peper. Leg de aardappelen hierbij en breng ook op smaak met knoflook (uitgeperst), een scheutje olijfolie, peper en zout. | ||||||
3. Rooster de steaks en aardappelen voor 20-25 min in de oven goudbruin en gaar. Keer de knolselderij steaks halverwege om. | ||||||
4. Breng een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Dop en halveer de sperziebonen en kook voor 10-15 min in het kokende water. Giet vervolgens af en spoel om met koud water. | ||||||
5. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne reepjes en halveer de cherrytomaten. Voeg deze samen aan een kom toe met de (fijngesneden) dille en bieslook. Voeg daarna ook de geroosterde aardappelen en de gekookte sperziebonen hieraan toe. Breng de salade op smaak met de mosterd, agavesiroop, peper en zout. | ||||||
6. Serveer de knolselderij steaks samen met de frisse aardappelsalade. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Knolselderij | 1 | 2 | st |
Aardappelen | 500 | 1000 | gr |
Specerijen (gerookte paprika, uienpoeder, knoflookpoeder) | 4 | 8 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Sperziebonen | 150 | 300 | gr |
Bleekselderij | 0,5 | 1 | st |
Cherrytomaten | 200 | 400 | gr |
Dille & bieslook | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Mosterd* (el) | 1 | 2 |
Agavesiroop* (el) | 1 | 2 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan
Energie (KJ) 2104, Energie (kcal) 503, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 11, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 26, Zout (g) 0,8
Dit gerecht bevat: Mosterd, Selderij.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.