en zwarte bonen
1. Breng een pan water aan de kook voor de volkoren fusilli en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd daarna de rode paprika en de aubergine in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de paprika en aubergine voor 8-10 min op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. | ||||||
3. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet en spoel na met water. Haal vervolgens de zongedroogde tomaten uit de pot en leg de helft apart. Doe nu de overige helft in een blender/hoge kom samen met de helft van de zwarte bonen. Gebruik de blender of een staafmixer om te pureren tot een saus. Voeg eventueel een scheutje water toe om de saus wat te verdunnen, breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Hak de overige zongedroogde tomaten grof en voeg deze samen met de overige zwarte bonen en de knoflook (uitgeperst) toe aan de pan met de aubergine en paprika. Bak het geheel voor 1-2 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Meng vervolgens ook de zongedroogde-tomatensaus en de afgegoten fusilli door de pan. Verwarm het geheel voor 1 min en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Volkoren fusilli | 170 | 340 | gr |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Aubergine | 1 | 2 | st |
Zwarte bonen | 400 | 800 | gr |
Zongedroogde tomaten | 0,5 | 1 | potje |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 3028, Energie (kcal) 720, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 107, Koolhydraten waarvan suikers (g) 29, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 24, Zout (g) 3,32
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.