'Parmezaan' broccoli pasta

met Willicroft Italian Aged

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, peper en zout en doe dit 20 min in de oven. Snijd van de knoflookbol de bovenkant eraf en haal de buitenste blaadjes van de knoflook. Wikkel de knoflook in alumiumfolie samen met wat olie en doe in de oven voor 18-20 min.
2. Breng twee pannen water aan de kook voor de volkoren fusilli en de broccoli. Bereid de volkoren fusilli volgens de instructies op de verpakking. Zet een kopje kookvocht opzij bij het afgieten om de saus mee af te maken.
3. Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoli 4-5 min of totdat de roosjes zacht zijn wanneer je erin prikt met een vork.  
4. Houd een handje Willicroft Italian Aged opzij voor de garnering. Voeg de gekookte broccoli, het sap van de citroen, een scheut olijfolie en resterende ‘parmezaan’ in een hoge kom of blender. Haal de knoflookbol uit de aluminiumfolie en knijp de knoflook uit de bol boven de kom of blender. Pureer alles tot een gladde saus en breng op smaak met peper en zout.
5. Roer de broccolisaus door de fusilli. Voeg een scheut kookvocht toe aan de pan en roer goed door om het gerecht wat smeuiger te maken. Garneer met de resterende Willicroft Italian Aged en cherrytomaten. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Volkoren fusilli 170 340 gr
Broccoli 1 2 st
Knoflook bol 0,5 1 st
Willicroft Italian Aged 0,5 1 st
Citroen 0,5 1 st
Cherry tomaten 200 400 gr


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Zaden en Pitten Mix toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan (2x), Blender/Staafmixer, Oven

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2445, Energie (kcal) 583, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 19, Zout (g) 0,50

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.