en falafel
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette en aubergine in blokjes en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier of ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster ze voor 13-15 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
2. Snijd de perziken door de helft, haal de pit eruit en snijd ze in partjes. Verhit een grillpan met wat olijfolie en grill de perzikpartjes 2-3 min per kant in de grillpan. | ||||||
3. Kook het water in een waterkoker en doe de couscous en gedroogde basilicum en oregano in een schaal. Giet het kokende water eroverheen en roer goed door. Bedenk de schaal met een deksel of theedoek en laat voor 5 min staan. Rul vervolgens los met een vork. | ||||||
4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de falafel voor 4-5 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Haal de aubergine en courgette uit de oven zodra ze gaar zijn en verdeel samen met de falafel en gegrilde perzik over de couscous. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Couscous | 150 |
|
300 | gr |
Falafel | 150 |
|
300 | gr |
Perzik | 200 |
|
400 | gr |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Aubergine | 0,5 |
|
1 | st |
Gedroogde basilicum en oregano | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Water (ml) | 175 |
|
350 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Oven, Grillpan, Koekenpan
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.