Thai Basil Tempeh

met broccolirijst en babyspinazie

25 - 30 minuten
Tempeh
Volkoren

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de rijst. Kook deze volgens instructies op de verpakking
  2. Rasp de broccoli met een rasp tot kleine korrels (rijst). Kook de broccoli de laatste minuut mee met de zilvervliesrijst.
  3. Spoel de babyspinazie af onder de kraan en laat uitlekken. Schil de winterpeen en snijd in blokjes. Snijd de tempeh in blokjes. Verhit een scheutje olie in een ruime pan en bak de knoflook en tempeh op middelhoogvuur gedurende 4-5 min.
  4. Verhit een scheutje olie in een andere koekenpan en bak de winterpeen voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de babyspinazie in delen toe tot het geslonken is en breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng de tempeh op smaak met de sojasaus, agavesiroop en de sambal of sriracha en bak nog voor 2-3 min. Snijd de Thaise basilicum fijn en meng door de tempeh heen.
  6. Schep de rijst op de borden en verdeel de tempeh en groenten hier overheen. Serveer naar smaak met sojasaus. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Boekweit tempeh 200 400 gr
Broccoli (rijst) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Winterpeen 0,5 1 st
Thaise basilicum 0,5 1 bosje
Babyspinazie 0,5 1 bak

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus 2 4 el
Sriracha/sambal 1 2 tl
Agavesiroop 0,5 1 el
Olijfolie


Peper en zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2789, Energie (kcal) 666, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 77, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 18, Zout (g) 2,8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.