en tofu
1. Breng een pan water aan de kook voor de sobanoedels en bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en kerf deze voorzichtig schuin in (zonder dat je hierbij de aubergine helemaal door snijdt). | ||||||
3. Zet een pan of wok met een laagje bijna kokend water op. Plaats hier vervolgens vervolgens het vergiet in. Zorg ervoor dat het vergiet hierbij het water niet raakt. Verdeel een laag aubergine met de schil naar beneden in het vergiet. Stapel de resterende parten niet te dicht op elkaar zodat er stoom tussen kan komen. Leg een grote deksel op het vergiet en stoom de aubergine in 9 min zacht en gaar. | ||||||
4. Halveer de prei in de lengte en spoel goed tussen de bladeren af. Snijd vervolgens in smalle halve ringen. Haal de tofu uit de verpakking en gebruik een theedoek of keukenpapier om zoveel mogelijk vocht hieruit te duwen. Snijd daarna in blokjes en bedek eventueel in wat maizena of bloem om de tofu krokant te maken. | ||||||
5. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de tofu voor 6-8 min goudbruin. Voeg vervolgens de prei toe en bak voor nog 3-4 min. | ||||||
6. Haal de tofu en prei uit de pan en zet voor nu apart. Verhit eventueel opnieuw een scheut olie in de pan en bak hierin de gestoomde aubergine aan beide kanten voor 1-2 min. Voeg vervolgens de sojasaus en agavesiroop toe en laat even indikken. | ||||||
7. Doe daarna opnieuw de tofu en prei bij de pan en meng dit goed door de saus. Meng de afgegoten noedels vervolgens ook door de pan. | ||||||
8. Snijd de koriander en bosui en gebruik samen met de sesamzaadjes als garnering. Serveer het gerecht direct. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Sobanoedels | 150 |
|
300 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Tofu | 250 |
|
500 | gr |
Prei | 1 |
|
2 | st |
Koriander | 0,5 |
|
1 | bosje |
Bosui | 2 |
|
4 | st |
Sesamzaadjes wit | 15 |
|
30 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olie |
|
|
|
Bloem/maizena | 2 |
|
4 |
Sojasaus | 2 |
|
4 |
Agavesiroop | 1 |
|
2 |
Kookpan, Koekenpan (2x), Vergiet
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.