met champignons en rookamandelen
1. Breng twee kookpannen met water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook voor 10-12 min. Kook in de andere pan de spaghetti volgens de aanwijzigen op de verpakking. Bewaar tijdens het afgieten van de spaghetti wat van het kookvocht.
|
||||||
2. Snijd de knoflook fijn en de champignons in plakjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Haal dit daarna uit de pan. Verhit de pan nogmaals en bak de champignons voor 4-5 min op middelhoog vuur.
|
||||||
3. Voeg de bloemkool, edelgistvlokken, gebakken knoflook, specerijen, peper en zout toe aan een blender of hoge kom met een staafmixer en pureer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus om het smeuïger te maken. | ||||||
4. Hak de gerookte amandelen grof en de peterselie fijn. Verwarm de bloemkoolsaus met de spaghetti in de pan van de spaghetti, zodat het goed gemengd is. Schep op de borden en garneer met champignons, verse peterselie en amandelen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Bloemkool | maat S | maat M | st |
Volkoren spaghetti | 170 | 340 | gr |
Gerookte paprikapoeder, knoflookpoeder
|
4 | 8 | gr |
Edelgistvlokken | 10 | 20 | gr |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Champignons | 200 | 400 | gr |
Amandelen gerookt | 20 | 40 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper & Zout |
Kookpan, Blender/Staafmixer, Koekenpan
Energie (KJ) 2359, Energie (kcal) 560, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 68, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 18, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 15, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.