met spinazie en verse oregano
1. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in halve maantjes. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime diepe koekenpan en fruit de ui voor 1 min op laag vuur. | ||||||
2. Voeg vervolgens de courgette toe en bak voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat slinken. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. | ||||||
3. Voeg de orzo, Italiaanse kruiden, plantaardige room, passata, het water en bouillonblokje toe aan de pan. Roer goed door en breng aan de kook. Plaats de deksel op de pan en kook de orzo in 13-15 min gaar, roer regelmatig door. Voeg wanneer de orzo nog niet gaar is een scheut water toe en kook voor nog 5 min. | ||||||
4. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en snijd fijn. Haal de pan van het vuur zodra de orzo gaar is en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Schep de orzo op de borden en garneer met verse oregano. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Orzo | 170 |
|
340 | gr |
Courgette | 1 |
|
2 | st |
Wilde spinazie | 225 |
|
450 | gr |
Tomatenpassata | 250 |
|
500 | gr |
Sojaroom | 100 |
|
200 | ml |
Italiaanse kruiden | 4 |
|
8 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Verse oregano | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ui (klein) | 1 |
|
2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 200 | 400 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Diepe koekenpan
Energie (KJ) 2164, Energie (kcal) 515, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 70, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 7, Zout (g) 1,93
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.