met worstjes en gekarameliseerde ui
1. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Snijd de aardappelen door de helft en kook in 15-20 gaar in de pan.
2. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes. Maak vervolgens de dressing door de olijfolie, mosterd, agavesiroop en balsamico azijn samen te mengen in een bakje.
3. Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en karameliseer hierin de ui samen met de balsamico azijn en de agavesiroop op laag vuur in 4-5 min.
4. Verhit opnieuw wat olijfolie in de koekenpan. Bak in hierin de worstjes voor 5-6 minuten op middelhoog vuur. Snijd de gebakken worstjes vervolgens in schuine stukjes.
5. Maak de salade vervolgens op door de veldsla te mengen met de komkommer, tomaat, gekookte aardappelen en de worstjes. Meng de dressing door de salade en garneer met de gekarameliseerde uien. Serveer direct.
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid | |
Aardappel Roseval | 500 |
|
1000 | gr |
Komkommer | 1 |
|
2 | st |
Tomaten | 3 |
|
6 | st |
Rode ui | 2 |
|
4 | st |
PLNT Worst als Varken | 1 |
|
2 | st |
Veldsla | 0,5 |
|
1 | bak |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie | 1 | 2 |
|
Mosterd | 0,5 | 1 | el |
Agave siroop (dressing) | 1 | 2 | el |
Balsamico azijn (dressing) | 2 | 4 | el |
Agave siroop (gekarameliseerde uien) | 0,5 | 1 | el |
Balsamico azijn (gekarameliseerde uien) | 2 | 4 | el |
Kokopan, Koekenpan
Energie (KJ) 2388, Energie (kcal) 569, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 73, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 21, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 11, Zout (g) 0,46