Spinaziestamppot met tempeh spekjes

en gekarameliseerd ui

20 - 25 minuten
Tempeh

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen voor 20-25 min in de pan. Bewaar bij het afgieten een kopje kookvocht en doe de aardappelen weer terug in de pan.  
  2. Snijd de prei in ringen en spoel af met water in een vergiet. Was ook de spinazie onder de kraan en laat uitlekken. Snijd de ui in halve ringen.  
  3. Haal de tempeh uit de verpakking en snijd deze in kleine reepjes (spekjes). Doe de tempeh reepjes in een bakje en voeg hier de ketjap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Meng het geheel met elkaar en laat even staan.  
  4. Verhit een scheutje olijfolie of margarine in een koekenpan en bak vervolgens de ui ringen kort aan op hoog vuur. Voeg de prei toe aan de pan en in delen de spinazie tot het begint te slinken.  
  5. Haal de groenten uit de pan zodra deze gaar zijn en verhit nogmaals wat olie in de koekenpan. Bak de tempeh reepjes voor 5-6 min op middelhoog vuur.  
  6. Voeg de mosterd toe aan de pan met aardappelen zodra deze zijn afgegoten en stamp de aardappelen met een stamper tot een puree. Voeg hierbij eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Meng de spinazie, prei en ui met de aardappelpuree en breng de stamppot op smaak met peper en zout.  
  7. Verdeel de spinazie-preistamppot over de borden en garneer met de tempeh spekjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappel 600 1200 gr
Spinazie 225 450 gr
Prei 1 2 st
Tempeh 200 400 gr
Ui 1 2 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ketjap 2 4 el
Mosterd 1 2 tl
Olie


Peper en zout


Kookgerei

Kookpan, Steelpan, Koekenpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Mosterd.*

*Kan sporen bevatten van andere allergenen.