Courgette en prei quiche

van tofu en kikkererwtenmeel

15 minuten + 40 minuten kooktijd
Peulvruchten
Tofu

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal of gietijzeren pan in met wat olie.
  2. Leg het deeg in de ingevette schaal of pan en druk plat tegen de zijkanten. Prik met een vork gaatjes in de bodem. En bak het deeg blind voor, doe dit 10 minuten op 200 graden.
  3. Snijd de courgette en rode paprika in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen en was deze goed in een vergiet. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de courgette, rode paprika en prei hierin voor 4-5 min.
  4. Meng het kikkererwtenmeel, de specerijen, edelgistvlokken, tofu, het water, peper en zout in een blender of gebruik een staafmixer om het tot een egaal beslag te pureren.
  5. Meng de gebakken groenten door het beslag heen en giet het beslag vervolgens in het voorgebakken quiche deeg. Plaats deze vervolgens in het midden van de oven en bak de quiche in 35-40 min gaar. Mochten na 20 min de randen van het quichedeeg wat donker worden dan kan je de quiche afdekken met wat aluminiumfolie.  
  6. Haal de tortilla uit de oven en laat hem 15 min afkoelen voor het serveren.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Quiche deeg 1 2 st
Courgette 1 2 st
Rode paprika 1 2 st
Prei 1 2 st
Kikkererwtenmeel 75 150 gr
Kala Namak, kurkuma, knoflookpoeder 4 8 gr
Edelgistvlokken 10 20 gr
Tofu 100 200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Water 120 240 ml

Kookgerei

Oven, Ovenschaal/Gietijzere pan, Koekenpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.