Frisse orzo met "kipstukjes"

en broccoli, champignons, citroen en dille

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de roosjes en de steel van de broccoli in 6-8 min gaar en giet af. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.
2. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook voor 2-3 min. Voeg de champignons toe en bak mee voor 4-5 min.
3. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg de orzo toe aan de pan met champignons, verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en schenk het kokende water erbij. Roer de orzo regelmatig door en laat sudderen op zacht vuur voor 15-20 min totdat de orzo gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als de orzo nog niet gaar is en laat nog 5 min sudderen.
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipstukjes in 5-6 min rondom goudbruin.
5. Hak de dille fijn en pers het sap van de citroen uit. Voeg deze samen met de broccoli en kipstukjes toe aan de orzo en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Broccoli 1 2 st
Champignons 250 500 gr
Knoflook 1 2 teentje
Orzo 170 340 gr
Groentebouillon 1 2 blokje
Vivera kipstukjes 160 320 gr
Dille 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml) 350 700
Olijfolie

Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Diepe hapjespan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2562, Energie (kcal) 612, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 0,94

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.