Frisse orzo met broccoli, champignons en "kipstukjes"

met citroen en dille

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

  1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de broccoli. Breng het water voor de orzo aan de kook in een waterkoker.  
  2. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snijd vervolgens de champignons in plakjes. Kook de broccoli en de steel van de broccoli  in het kokende water voor 6-8 min en giet vervolgens af.  
  3. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in een scheutje verhitte olijfolie in de hapjespan voor 2-3 min. Voeg  de champignons toe en bak voor 4-5 min.  
  4. Voeg de orzo toe aan de pan. Verkruimel de groentebouillon boven de pan en schenk het water erbij. Roer de orzo door en laat op zacht vuur 15-20 minuten sudderen totdat de orzo gaar is. Voeg eventueel extra water toe als dit nodig is.
  5. Verhit ondertussen wat olie in de koekenpan en bak hierin de kipstukjes voor 5-6 min goudbruin.  
  6. Snijd de dille fijn en pers het sap van de citroen. Voeg deze samen met de broccoli en kipstukjes toe aan de orzo en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Broccoli 1 2 st
Champignons 250 500 gr
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Orzo 170 340 gr
Groente bouillonblokje 1 2 st
Vivera kipstukjes 160 320 gr
Dille 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Water (orzo) 350 700 ml

Kookgerei

Kookpan, Diepe Hapjespan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2562, Energie (kcal) 612, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 0,94

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.