Frisse orzo met "kipstukjes"

en broccoli, champignons, citroen en dille

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Kook de broccoli en de steel van de broccoli in 6-8 min gaar en giet af. Snijd vervolgens de champignons in plakjes.
2. Pel en snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Bak de ui en knoflook in een scheutje olijfolie in een hapjespan voor 2-3 min. Voeg de champignons toe en bak voor 4-5 min.
3. Breng het water aan de kook in een waterkoker. Voeg de orzo toe aan de pan met champignons, verkruimel de groentebouillon boven de pan en schenk het water erbij. Roer de orzo regelmatig door en laat op zacht vuur 15-20 min sudderen totdat de orzo gaar is. Voeg aan het einde eventueel wat extra water toe als de orzo nog niet gaar is.
4. Verhit ondertussen wat olie in de koekenpan en bak hierin de kipstukjes in 5-6 min goudbruin op middelhoog vuur.
5. Hak de dille fijn en pers het sap van de citroen. Voeg deze samen met de broccoli en kipstukjes toe aan de orzo en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Broccoli 1 2 st
Champignons 250 500 gr
Ui (klein) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Orzo 170 340 gr
Groentebouillon 1 2 blokje
Vivera kipstukjes 160 320 gr
Dille 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Pijnboompitten toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Water (orzo) 350 700 ml

Kookgerei

Kookpan, Diepe Hapjespan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2562, Energie (kcal) 612, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 0,94

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.