en broccoli, champignons, citroen en dille
1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de broccoli. Snijd de broccoli in roosjes en de steel in kleine blokjes. Kook de roosjes en de steel van de broccoli in 6-8 min gaar en giet af. Snijd vervolgens de champignons in plakjes. | ||||||
2. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de ui en knoflook voor 2-3 min. Voeg de champignons toe en bak mee voor 4-5 min. | ||||||
3. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. Voeg de orzo toe aan de pan met champignons, verkruimel het groentebouillonblokje boven de pan en schenk het kokende water erbij. Roer de orzo regelmatig door en laat sudderen op zacht vuur voor 15-20 min totdat de orzo gaar is. Voeg eventueel wat extra water toe als de orzo nog niet gaar is en laat nog 5 min sudderen. | ||||||
4. Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipstukjes in 5-6 min rondom goudbruin. | ||||||
5. Hak de dille fijn en pers het sap van de citroen uit. Voeg deze samen met de broccoli en kipstukjes toe aan de orzo en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Broccoli | 1 | 2 | st |
Champignons | 250 | 500 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Orzo | 170 | 340 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Vivera kipstukjes | 160 | 320 | gr |
Dille | 0,5 | 1 | bosje |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 350 | 700 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Kookpan, Diepe hapjespan, Koekenpan
Energie (KJ) 2562, Energie (kcal) 612, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 0,94
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.